August 2017

selvstæn­dig­hed fra slægt­ninge og mænd

En stabil, omend stadig lille, indtægt giver dem en vis styrke og uafhængighed. Ugifte kvinder, som disse, er tit sårbare i et lokalsamfund som dette. Tatu, Sophia og Mwajabu er alle klar på, hvad de vil, og det er ikke at være afhængige af mænd.

SALMA, EN AF SYERSKERNE

En khanga, som den Salma her ses med herunder i blå version, er en populært at bruge til hverdag. Mange kvinder efterspørger kjoler så snart der er en eller anden begivenhed. Salma er på vej hjem efter en dag på skrædderværkstedet. Hun bor hos forældrene og har ikke barn.

TATU, EN AF SYERSKERNE

Tatu, herunder i orange khanga, er træt, men ved godt mod efter en lang dag på skrædderværkstedet. Hun er nu klar til at komme hjem og lave mad til sine to børn på 12 og 3, som hun bor med, tæt på hendes forældre hus.

TATU SYER EN KJOLE

I går solgte Tatu en kjole. Hun har bestillinger på flere skræddersyede. Det giver en vis sikkerhed, når et stykke arbejde er bestilt, så er den jo solgt, i det øjeblik, arbejdet er færdigt. Samtidig er det godt de har et udvalg, så de kan vise frem, hvad de kan designe og sy.