August 2018

Hverdag ved skræd­der­værk­stedet

Efter højtiden (ramadanen) er der nu en stille periode.

HVERDAG IGEN

Det er blevet hverdag igen efter højtiden, det vil sige ramadanen. Der er nu lidt stille i skrædderværkstedet. De unge kvinder arbejder stødt og roligt på at sy nogle kjoler. Kunder er der ikke mange af, men de skal nok komme igen med tiden.

NYTÆNKNING

Som noget nyt har syerskerne en aftale med en butik der ligger et andet sted i landsbyen om at denne butik sælger kjoler for syerskerne. Det er lige startet. Butikken sælger også kjoler, men det er kjoler opkøbt i byen og anses ikke så gode som de håndsyede. Butikken opkøber også stof og sælger til skræddere der reparerer tøj eller syer for private. De unge skrædderer køber således jævnligt stof og andet syudstyr i den butik.

OPMÆRKSOMHED

I en periode som denne, hvor der er lidt stille efter højtiden, er de unge syersker gode til at udnytte andre forretningsmuligheder til at sikre en indtjening. De har før solgt tørrede fisk i landsbyen. Som noget nyt gør de det foran skrædderværkstedet. Det forøger opmærksomheden på deres hovedaktivitet, som jo er ved selve skrædderværkstedet. Der kommer en del folk forbi og de viser, at de er tilstede omkring skrædderværkstedet.