Juni 2017

sammen­hold

Sofia og Mwajabu smiler. Sammenholdet er stærkt, noget der er vigtigt i et lokalsamfund, hvor mændene er vant til at bestemme! De unge kvinders skrædderværksted og forretning har slået rod. Ikke desto mindre, er der udfordringer.

DE SKAL RAMME RIGTIGT

Hidtil har folk et sted som her enten fået skræddersyet deres tøj eller købt det færdiglavet i byen. Derfor er det ikke nemt sådan lige at slå an. Der er et par andre skræddere i landsbyen, alle mænd og selvom der ikke er fjendskab er der alligevel noget konkurrence til dem.

NYE PRINCIPPER FOR SKRÆDDERFORRETNING

Det er en nyskabelse, når de som her vil have et udvalg af kjoler og andet, der allerede er syet. De skal finde en balance mellem dette og så at gøre det skræddersyet til kunderne.

SOM KVINDER MED FORRETNING ER DE I SIG SELV NYSKABENDE

Det er også en nyskabelse, at det er unge kvinder der selv er skræddere og selv styrer forretningen. Og her er det gode sammenhold godt, når det ikke altid er let.

Der er gang i det nye skrædderværksted. Her i starten af januar 2017 indgår Tatu, Mwajabu, Salma og Sofia en et-årig lejekontrakt på et lille lokale på cirka 7 m2 i hjertet af Kibamba, landsbyen de bor i. De åbner deres skrædderværksted.

KØBER SYMASKINER

De har også kunnet købe deres første to symaskiner og anskaffet en brugt, og købt lidt andet udstyr og noget stof.

SYKURSUS

Samtidig starter de op på et sykursus, så de kan få udbygget deres skrædderevner. Det er en sylærer der kommer et par gange om ugen inde fra en nærliggende by.

OPSTART AF SALG

Helt fra starten af syer de beklædningsgenstande som de sælger til kunder.