Sophies Tøjhus synes godt om, at unge kvinder ude i verden opnår bedre muligheder

Se mere om partnerskabet

Sophies Tøjhus synes godt om, at unge kvinder ude i verden opnår bedre muligheder

Se mere om partnerskabet

SOPHIES TØJHUS OG PARTNERSKABET

PARTNERSKAB STARTER 2017

I starten af 2017 indleder Sophies Tøjhus og fire unge syersker i Østafrika et partnerskab i mikroformat.

MEDEJER AF FORANDRINGSPROCESS

Sophies Tøjhus er medejer af en stor forandringsprocess i lille skala, ude i den store verden, et af de steder hvor det virkelig batter.

PROAKTIVE UNGE KVINDER

Med parterskabet skaber de unge syersker i Østafrika deres egen fremtid. De opnår forbedrede muligheder for selv at skabe en sikrer fremtid med indkomstgivende aktiviteter, skrædderværksted og forretning. De får dermed også muligheden for at være rollemodeller for andre unge kvinder.

SPONSORAT

I partnerskabet indgår et mindre økonomisk sponsorat fra Sophies Tøjhus.

PARTNERSKAB BASERET PÅ STÆRKE VÆRDIER

STÆRKE VÆRDIER

Det er stærke værdier, der gør de unge syersker så ihærdige. Det er stærke værdier der startede Sophies Tøjhus i 1969 med egen systue og butik. Det er stærke værdier der gør, at Sophies Tøjhus anno 2018 forsat er med til at præge tidsånden og levere det flotte tøj til fest og hverdag. Det er stærke værdier, Sophies Tøjhus praktiserer, når de indgår i partnerskab med de unge syersker.

PARTNERSKABET DESIGNES OG FORMIDLES

Partnerskabet designes og formidles af Henrik Zilstorff, DinBranding (dinbranding.dk).

 

KONTAKTEN SKABES

De unge syersker og Henrik havde de første møder i december 2015, efterfulgt af flere i 2016. I 2015 var de unge kvinder på iværksætterkursus afholdt af Mapambano Centre for Children Rights (mapambano.org) i samarbejde med ECPAT France (ecpat-france.fr). I 2005-6 var Henrik rådgiver for Mapambano Centre for Children Rights.

MÅLENE FOR DE UNGE KVINDER

STARTEN DET SVÆRESTE

Som iværksætter er starten det sværeste. Og for Sofia, Salma, Tatu og Mwajabu desto mere. Det er fordi, de befinder sig et sted, hvor det ikke er normalt for unge kvinder at for­sørge sig selv. Det er nem­me­re i de store byer i Øst­afrika, men i mange lands­byer er der ikke ret mange løn­jobs, og ikke så meget gang i handels­­liv­et. Men der sker for­andringer. Og dette historien om en af dem!