Januar 2019

Udsatte piger bliver iværk­sæt­tere

Skrædderværkstedet er der hvor drømme bliver til virkelighed for tidligere udsatte piger. Nu i januar har i alt fire nye kvinder mulighed for at prøve kræfter på skrædderværkstedet.

ENDNU FLERE NYE ANSIGTER

I januar er endnu flere i gang på skrædderværkstedet. I december så vi, at Hadija og Mariamu deltog nogle dage. De to kommer forsat på skrædderværkstedet her i januar. Nu er Hasina og Hawa også begyndt at sy tøj på skrædderværkstedet.

ROLLEMODELLER OG LÆRERE

Vi har allerede tidligere hørt, at skrædderværkstedet er populært. Mange kommer forbi og er interesserede. Kunder kommer, men også unge kvinder, der lader bliver inspireret til at selv at blive iværksættere på den ene eller anden måde. De unge kvinder på skrædderværkstedet er rollemodeller i lokalsamfundet. Derfor er det en positiv nyhed, at der nu er hele fire nytilkomne unge kvinder, der har mulighed for at deltage aktivt. De lærer noget, og de producerer noget. Og det giver alt sammen en god energi på skrædderværkstedet og for de unge kvinder i landsbyen Kibamba.

FRA UDSAT PIGE TIL IVÆRKSÆTTER

Skrædderværkstedet er nu rodfæstet. Det er sket i kraft af ihærdigt arbejde fra de unge piger. Og det er også sket i kraft af partnerskabet med Sophies Tøjhus i nu over to år. Fælles for de fire unge kvinder, der startede skrædderværkstedet er, at deres baggrund er den, at de har været udsatte piger. De er nået langt. Se bare hvor langt de er nået, ved at kigge på deres baggrund ved at klikke her: http://kibambatailors.com/partnerskab/#baggrund